کدو حلوایی
کدو حلوایی گیاهی علفیست که دارای ساقه های بلند و خزنده و برگ های پهن است. گل های این گیاه زرد و میوه آن شبیه خربزه و یا بزرگتر از آن است. قسمت های مورد استفاده کدو حلوایی میوه، پوست، تخم میوه میباشد. گل کدو حلوایی را پخته و در تهیه ترشی ، مربا و … مورد استفاده قرار می دهند.
نکته شماره 1: به کدو ها فضای کافی دهید
کدو ها برای رشد به فضای زیادی نیاز دارند. بوته های کدو ها می توانند 9 تا 12 متر رشد کنند. بنابراین اگر فضای برای رشد را در اختیار آن ها قرار ندهید، کدو ها به مرور ضعیف شده و در معرض بیماری و آفات قرار می گیرند.
نکته شماره 2: کدو حلوایی ها به نور زیادی نیاز دارند
کدو حلوایی را در محلی بکارید که نور زیادی را دریافت کنند. هر چه میزان نور دریافتی آن ها بیشتر باشد، برای رشد و پرورش آن ها نیز مناسب تر است.
نکته شماره 3: کدو حلوایی ها آب دوست هستند
درحالی که کدو ها در زمان رشد می توانند تا حدودی خشکی را تحمل کنند. اما پیشنهاد می شود که به صورت منظم کدو ها را آبیاری کنید. به طور متوسط هفته ای یکبار در حدود 5 تا 10 سانتی متر کدو ها را آبیاری کنید. اگر منطقه ای که در آن پرورش کدو را انجام می دهید به میزان کافی باران دریافت نمی کند، می توانید سیستم آبیاری( قطره ای) را برای آن ها در جهت آبیاری منظم در نظر بگیرید.
نکته شماره 4: کدو ها را همراه با محصولات سازگار با آن بکارید
آفات کدو حلوایی جز مهم ترین آفات نابودکننده کدو ها محسوب می شوند. به منظور دفع و دور نگه داشتن آفت کدو از کدو ها می توانید محصولاتی را در مجاورت آن ها پرورش دهید تا از بروز آفات جلوگیری کنند. گیاهانی که آفت کدو آن ها را دوست ندارد و از آن ها دوری می کند شامل گیاهان زیر می باشند:
- سنبل الطیب
- تربچه
- گل همیشه بهار
- گل اطلسی
- نعناع
نکته شماره 5: حفظ ساقه در هنگام برداشت و چیدن کدو ها
در هنگام برداشت کدو ها، به این نکته توجه داشته باشید که کدو ها را همراه با ساقه های آن ها بچنید. حفظ ساقه باعث می شود که مراحل رسیدگی کدو ها کند تر و آهسته تر طی شوند.
با رعایت چند نکته ذکر شده می توانید، کدو حلوایی ها با ظاهر و کیفیت بالاتری را برداشت کرده و به حفظ و ارتقای سلامت آن ها نیز کمک کنید.
دیدگاهتان را بنویسید